به گزارش مشرق به نقل از ایرنا، امروز (پنج شنبه) برابر با ششم بهمن 1390 و دوم ربیع الاول1433 هجری قمری و بیست و ششم ژانویه سال 2012 میلادی است. مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:
6 بهمن 1360
ضد انقلابیون مسلح در قالب اتحادیه كمونیستها، با هدف ایجاد یك مركز تهاجمی در شمال، به شهر هزارسنگر 'آمل' حمله آوردند. ولی نیروهای رزمنده و مردم انقلابی این شهر، در اندك زمانی تهاجم ضد انقلاب را دفع كردند.
6 بهمن 1357
مردم تهران و سایر شهرهای ایران، كه خود را برای استقبال از امام خمینی 'ره' آماده كرده بودند، در اعتراض به ممانعت از سفر امام و تعطیل شدن فرودگاه ها با برگزاری تظاهرات گسترده این عمل رژیم را به شدت محكوم كردند. در شهرهایی چون قزوین، تبریز، اصفهان، سنندج، مشهد و مغان اردبیل ،ارتش به سمت مردم تیراندازی كرد.
6 بهمن 1357
عده ای از چماق به دستان وابسته به رژیم به دانشگاه صنعتی آریامهر( شریف فعلی) حمله كردند.
6 بهمن 1357
'شاهپور بختیار' در گفت و گویی با رادیو فرانسه گفت: بازگشت آیت ا... خمینی به ایران هنوز خیلی زود است . ایشان باید به من فرصت بدهند تا برای ورود ایشان و تضمین امنیت این كار برنامه ریزی كنم . ما برای فراهم آوردن امكانات بازگشت با ایشان در حال مذاكره هستیم و بر ارتش و دولت تسلط و قدرت كامل داریم و تا زمانی كه هستم احتمال كودتا وجود ندارد.
6 بهمن 1357
تمامی دیپلمات ها و كاركنان سفارت ایران در اتاوا (پایتخت كانادا) حمایت خود را از انقلاب اسلامی و امام خمینی 'ره' اعلام كردند.
6 بهمن 1357
امام خمینی'ره' در دیدار با سه مقام آمریكایی ( رمزی كلارك دادستان كل اسبق آمریكا، ریچارد فالك استاد دانشگاه پرینستون و دان لوئی نماینده سازمانهای مذهبی آمریكا) در نوفل لوشاتو فرمودند: 'اگر آمریكا دست از فشار و تهدید و دخالت بردارد، دولتی كه در آینده در ایران تشكیل خواهد شد، نیروی خود را صرف اجرای عدالت خواهد كرد و اگر قدرتمندهایی كه در رأس ملت ها واقع شدهاند كنار بروند یا اصلاح بشوند، تفاهم با ملت ها هم آسان خواهد بود ولی تا زمانی كه آنها هستند، تفاهم ایجاد نخواهد شد.
6 بهمن 1357
600 نفر از همافران و افسران هوانیروز اصفهان اقدام به راهپیمایی در حمایت از انقلاب اسلامی در خیابان های این شهر كردند و تعداد زیادی از آنان برای ادای نماز جماعت ظهر با پوشش نظامی خود، به یك مسجد رفتند.
6 بهمن 1343
امیرعباس هویدا به نخست وزیری منصوب شد. او كه وزیر دارایی كابینه حسنعلی منصور بود، 13 سال این سمت را بر عهده گرفت.
6 بهمن 1341
همه پرسی فرمایشی برای تصویب اصول شش گانه 'انقلاب سفید' در سراسر ایران برگزار شد. این طرح به توصیه 'جان اف كندی' رییس جمهوری آمریكا باهدف اصلاحات داخلی به محمدرضا پهلوی ارائه شده بود. مردم به توصیه امام خمینی 'ره' شركت در این همه پرسی را تحریم كرده بودند.
۶ بهمن ۱۳۴۱
جنگلها و مراتع كشور ملی شد. بدین ترتیب نزدیك به ۱۲۰ میلیون هكتار از جنگلهای و مراتع كشور برای بهره برداری ملی در اختیار دولت قرار گرفت.
6 بهمن 1340
'تیمور بختیار' رییس بر كنار شده ساواك در سفری بدون بازگشت، رهسپار اروپا شد.
6 بهمن 1337
'شورای مركزی پیمان بغداد' در كراچی پاكستان آغاز به كار كرد. 'منوچهر اقبال' نخستوزیر، ریاست هیات نمایندگی ایران در اجلاس را بر عهده داشت.
6 بهمن 1329
به دعوت 'آیتاللَّه كاشانی' و به منظور درخواست تسریع در برنامه های ملی شدن صنعت نفت، اجتماع بزرگی درتهران برگزار شد.
6 بهمن 1320
مجلس شورای ملی كلیات پیمان سه جانبه منعقده میان تهران، لندن و مسكو را كه در آذر گذشته از سوی دولت به مجلس تسلیم شده بود، به تصویب رساند و مجوز انعقاد آن را صادر كرد.
6 بهمن 1310
'عبدالحسین تیمورتاش' وزیر دربار رضا پهلوی به سفر پنج ماهه خود به اروپا خاتمه داد و به تهران بازگشت.
6 بهمن 1300
احمدشاه قاجار دومین سفر اروپایی خود را با استقراض آغاز كرد.
6 بهمن 1300
موافقتنامه تقسیم آب رودهیرمند میان ایران و افغانستان امضا شد.